Van ssstruggle naar drijfveer 

Al vanaf Charlotte kan spreken is stotteren aanwezig in haar leven 

Hiermee opgroeien en in de wereld staan, is geen parcours zonder obstakels geweest. Ze is veel gebotst op onbegrip en onwetendheid van de maatschappij.

 

Dit had bijgevolg een grote invloed op hoe Charlotte zich in haar vel voelde. Het stotteren leek geen plaats te mogen spelen in haar leven dus probeerde ze het zo veel mogelijk te vermijden en een leven zonder stotteren te creëren.

 

Maar hoe harder ze het gevecht tegen stotteren aanging, hoe heftiger het gevecht werd. Het accepteren van haar stotteren was heel lang een onmogelijke zaak. 

N39C1230.jpg

TrustYourSsstruggle breidt uit  

Door de openheid van Charlotte over haar stotteren en ssstruggles ontmoette ze Fien. Al snel werd duidelijk dat de visie van Charlotte heel nauw aansluit bij die van Fien.

 

Tijdens haar job als stottertherapeut botst ze op heel wat gelijkaardige dingen die Charlotte aangeeft. Urenlang bespraken ze wat er kan verbeteren, waar er tekortkomingen zijn en waar personen die stotteren zoveel nood aan hebben. Ook ondervonden ze dat er heel wat misvattingen en onjuiste informatie over stotteren te vinden is.

 

Charlotte en Fien sloegen ze de handen in elkaar, en besloten ze om samen het verhaal van TrustYourSsstruggle uit te bouwen.

 

Het lijkt hen de unieke kans om door middel van het aanbieden van de juiste informatie, zowel voor personen die stotteren als voor de omgeving, stotteren bespreekbaar te maken.

N39C1259.jpg

TrustYourSsstruggle zag het licht 

Dankzij de hulp van een logopediste ging Charlotte de confrontatie aan, en werd het beetje bij beetje makkelijker om het stotteren toe te laten in haar leven.

 

Het gevecht tegen het stotteren maakte plaats voor motivatie om te leren samenleven met het stotteren.

 

Zo zag TrustYourSsstruggle het licht in juli 2020. Dit moest datgene zijn wat Charlotte zelf nooit had gekend in haar kindertijd en jeugd, maar zo hard nood aan had. Een platform dat staat voor normalisering van stotteren en een hart onder de riem steekt van iedereen die ermee te maken krijgt.

N39C0976.jpg

Sssamen taboes doorbreken 

Met TrustYourSsstruggle willen we op een laagdrempelige manier informatie en visies delen omtrent stotteren, perspectief creëren, een hart onder de riem steken en een luisterend oor bieden.

 

Wij zijn ervan overtuigd dat het delen van onze persoonlijke ervaring in combinatie met de expertise van professionals een gouden combinatie is om het taboe te doorbreken en andere mensen de stotteren bij te staan in hun proces naar acceptatie.

Much more to come....

tys-582x156[1].png